Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Tramps & trumps : Insider


Dear Donald,

Προχθές 13/10, στο West Palm Beach, FL, είπες τα πράγματα με το όνομά τους. Και σε πολύ-πολύ βασικά θέματα, όπως η κατάσταση στη χώρα σου, ο Τύπος, οι Clintons και η κρισιμότητα της εκλογικής σου μάχης. Αλλά – για μένα – πρόφερες και την κρισιμότερη λέξη της καμπάνιας σου. Αυτήν που εξηγεί στον πολύ κόσμο ποιος είσαι : ένας insider.



Πριν σου πω δυό λόγια, ρίξε μία ακόμη ματιά στο video :




Έχουμε και λέμε.

Πρώτον.
Για την κατάσταση, μιλάς για «Totally corrupted political establishment», που φροντίζει μόνον να προστατέψει και να πλουτίσει τον εαυτό του. Και, απευθυνόμενος στον κόσμο, ισχυρίζεσαι ότι όλοι αυτοί «Dont have your good in mind».
Τι παρέλειψες ; Κάτι σαν «Εκτός από όσους είναι αρκετά άρρωστοι για να το ανέχονται και να το εξυπηρετούν».
Σωστά καταλήγεις συστήνοντας : «Take a look what’s going on».

Δεύτερον.
Για τον Τύπο, τα είπες όλα. Είναι ολοφάνερο αυτό που συμβαίνει εναντίον σου, αλλά μόνον για όσους θα σε ακούσουν με προσοχή. Για να διαμορφώσουν πλήρη εικόνα, ώστε να διαμορφώσουν δική τους άποψη.
Τι δεν βλέπεις ; Την φθορά τους. Το ότι φθάνουν στο επίπεδο που σωστά περιγράφεις, είναι δείγμα αδυναμίας. Αναγκάζονται να φθάσουν σε αυτά τα πρωτόγνωρα επίπεδα χυδαιότητας, την ώρα που τα στοιχήματα έχουν περίπου «τελειώσει» την εκλογή.
Αυτή την αντίφαση χρειάζεται να την δεις καλά, και να την αναδείξεις.
Και κάπου θα πρέπει να χλευάσεις λιγάκι το «When they go low, you go high» που πλασάρει – τελείως ψεύτικα – η ίρηξ. Πάει πολύ.
«The great editors of the past are spinning in their grave» - εξαιρετική ατάκα.

Τρίτον.
«The Clintons are criminals» - σωστό. Αυτοί [μπορούν και] βάζουν ένα μέσο με την Ιστορία των New York Times να αρνείται να χρησιμοποιήσει «evidence».
Πού διαφωνούμε ; «Their financial resources are virtually unlimited» λες, αλλά σε βρίσκω λίγο ανενημέρωτο.
Φαίνονται τόσο ισχυροί όλοι αυτοί, αλλά παραβλέπεις μία σημαντική λεπτομέρεια : η οικονομική δύναμη δεν είναι δική τους. Είναι η δύναμη που συγκεντρώνουν με τα ενορχηστρωμένα δημοσιεύματα. Αλλά δεν μπορούν να κάνουν τον ήλιο να ανατείλει από την Δύση.
Μια και μίλησες υπέρ του Brexit, ρίξε μια ματιά : «Goldman Sachs: Οι 5 λόγοι που θα στείλουν την στερλίνα στο ναδίρ». Και θαύμασε λυσσαλέο θράσος : «Τέταρτον, η επανατιμολόγηση της αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο και η δύναμη δολαρίων που σχετίζεται με αυτό, επίσης θα χτυπήσει την στερλίνα.»
Αλλιώς : κάποτε πρέπει να πεις δυό λόγια και για την crooked GS. Και πριν «την πάρει και τη σηκώσει».

Τέταρτον.
«This is not another four-years election» - σωστό.
Ο στόχος τους : «Elect crooked Hillary Clinton at any cost, at any price, no matter how many lives they destroy» - κι αυτό σωστό.
Πού διαφωνούμε ; Μπορεί το τέλος τους να έλθει γρηγορότερα με μία εκλογή της. Και χωρίς να καταστραφεί κανείς.
Αλλιώς : εξηγείς λάθος την ισχύ που επιστρατεύουν. Δεν είναι ένδειξη δύναμης. Είναι απόδειξη αδυναμίας.

Λοιπόν παλιόφιλε,
Είτε συνεχίσεις να τα λες όπως τα λες, είτε φθάσουν στα αυτιά σου οι απόψεις μου και τις εντάξεις στο σκεπτικό σου, χρειάζεσαι την μαγική λέξη. Πολλοί λένε «We dont want to be part of this history», αλλά χρειάζεται να πείσεις ότι είσαι insider καλών προθέσεων. Χωρίς αυτό, ούτε ξέρεις ούτε μπορείς. Σαφές ;
Σωστά αιτιολογείς την κάθοδό σου στις εκλογές : «I’m doing this because this country has given me so much and I feel so strongly that is my turn to give back to the country that I love.»
Είσαι, όμως, και λίγο λάθος. Περνάς ένα μήνυμα ότι θα μπορούσες να πεις κι εσύ ένα «I dont care». Σκέψου το λίγο – μπορεί και να σε αδικώ.

Αυτήν την αυτοπαρουσίαση πρέπει να την κάνεις «βούκινο». Θα αδικήσεις τον εαυτό σου, αν δεν το κάνεις. Είναι κάπου 7 λεπτά στο video. Βάλε να την κόψουν. Και κάλεσε κάθε υποστηρικτή σου να την στείλει στους φίλους του. Μαζί με δυό λόγια δικά του. Όχι μαζικά emails.
Βάλε και υπότιτλους για τις γλώσσες που χρειάζεται. Με υπότιτλους στα ελληνικά, θα κάνει θραύση. Χρειάζεσαι υποστήριξη από παντού.

Πάνω από όλα, όμως, ένας ενάρετος insider ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει η εξής φράση : «If you fail with your children, then I dont think anything else matters very much». Αυτό είναι το χειρότερο για την σημερινή Αμερική : αποτυγχάνει με τα παιδιά της. Όλο και περισσότερο.
Βαριά κουβέντα, ιδίως όταν μιλάμε για δράματα. Και για φθόνο – αν το καλοσκεφθείς με το «κομπλιμέντο».

Απόφθεγμα ζωής της Jackie Kennedy.


Sincerely yours,

Kostas

Ε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου